Pepernoten
Benodigheden:
200 gram bloem
½ theelepel bakpoeder
snufje zout
150 gram stroop
2 theelepels kaneelpoeder
1 theelepel kruidnagelpoeder
1 theelepel gemalen nootmuskaat
½ theelepel gemalen korianderzaad
Benodigheden:
200 gram bloem
½ theelepel bakpoeder
snufje zout
150 gram stroop
2 theelepels kaneelpoeder
1 theelepel kruidnagelpoeder
1 theelepel gemalen nootmuskaat
½ theelepel gemalen korianderzaad
Werkwijze:
Verwarm de oven voor op 160 ºC. Zeef de bloem met het bakpoeder in een kom.
Maak een kuiltje in het midden en doe daarin de stroop en de specerijen.
Roer alles vanuit het midden goed door elkaar en maak een stevig deeg.
Smeer een bakblik in met margarine, druk er knikkers van het deeg op
en bak ze in een matig warme oven in circa 15 minuten lichtbruin en gaar.
Je kan controleren of het gaar is door er met een naald in te prikken.
Wanneer deze droog blijft, is het gaar.
Wanneer deze droog blijft, is het gaar.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten